Inspiration

Inspiration2023-04-09T20:52:15+00:00

Inspiration

Nyt Nyt Nyt

Dansk Kropsterapi er en effektiv måde, at løsne spændte muskler i hele kroppen. Metoden er nænsom og tilpasset den enkelte klients behov. Som klient får du første gang forklaret hvordan [...]

Somatisk relationelt nærvær PhD

En PhD med speciale i somatisk psykologi har i 2014 vist en væsentlig psykisk forbedring hos 8 traumatiserede personer efter 2-12 år med rosensessioner. Undersøgelsen er kvalitativ. Der er en tydelig sammenhæng mellem brugen af Rosenmetoden og den psykiske forbedring.

Forskning

Fixations in Time

This article focuses on how terms from the body-oriented philosophy, phenomenology, are very useful to describe universal phenomena that occur in somatic practices. The focus of this article – fixations in time — is a term brought forward by Maurice Merleau-Ponty (1964) and describes how bodily memory stores information from traumatic events in the past. This bodily memory is hidden from the subject’s consciousness but shows itself in present time by thoughts, bodily sensations and feelings. https://roseninstitute.wpenginepowered.com/wp-content/uploads/2019/01/DecFinalVinstonRitz2018version2.pdf

Bogudgivelse

Bogen kan bestilles her ved at sende mail til intelligentkrop@gmail.com med navn og addresse bogen skal sendes til og indbetale 125 kr. (incl. forsendelse) på mobilepay: 27218336. Bogen afsendes indenfor 1-2 hverdage efter bestilling og indbetaling.

Målgruppe: 14 år og opefter. Relevante fagpersoner – lærere, terapeuter, supplerende læsning til elever på grunduddannelser til alternative/kropsterapeutiske uddannelser, samt voksne med interesse for emnet.

Romanen er inspireret af Rosenmetoden og TRE, egen historie og et forløb hos Incestcenter Fyn. Jeg har anvendt et litterært sprog og der indgår et fantasiunivers, der ikke er noget jeg selv har oplevet. Universet er fri fantasi og jeg har altid kendt grænsen mellem fantasi og virkeligheden. For mig repræsenterer universet at jeg – pga. traumerne blev “slået skæv” på den måde, at jeg fik en revne til den kropslige dimension – allerede inden jeg lærte om det gennem de somatiske terapier.

“Det at huske gennem kroppen” startede hos mig for 18 år siden, hvor min krop begyndte at ryste voldsomt. Det var meget voldsomt og starten på at huske en del seksuelle overgreb. Denne situation er skildret som den foregik i bogen. I mange år rystede jeg i kroppen, når jeg fik flere erindringer. Både de erindringer som jeg altid har kunnet huske var sket – volden. Og også de erindringer som havde været fortrængt i mange år – incesten.

Jeg har lært utroligt meget om de kropslige processer, jeg formidler gennem egne erfaringer.

Anette Vinston Ritz formår i denne hendes første bog at give læseren en dyb indsigt i, hvordan det er at vokse op i en familie med fysisk og psykisk vold, og hvilke virkninger en sådan opvækst har langt ind i voksenlivet. Jeg blev så dybt berørt af de hudløs ærlige skildringer af de to hovedpersoners hverdags-kamp om overlevelse, at jeg ind i mellem måtte lægge bogen fra mig – jeg kom ganske enkelt til at græde… Anette efterlader dog ikke læseren i et tomrum. På finurlig vis åbner hun op for veje, der kan hjælpe andre i lignende situationer til måder at bearbejde og komme videre på. Stor tak for det, Anette! Jeg kan på det varmeste anbefale bogen – den går lige til hjertet.

Gisela Christiansen

I lektørudtalelsen står der bl.a.:

Romanen vil være et godt supplement til faglitteratur om den intelligente krop og Rosenmetoden. F.eks. ”Når kroppen husker det du gerne vil glemme” eller ”Rosenmetoden”.

Kære Anette Vinston Ritz

Det er en meget stærk og vedkommende roman, du har skrevet. Der skal mod til at bruge sig selv så meget i en bog, så du skal have stor ros for at vil dele dine erfaringer med andre. Det er et særdeles vigtigt tema, og det fylder heldigvis også rigtig meget i medierne i disse år. Det betyder, at din roman må forventes at interessere ganske mange mennesker. Manuskriptet er meget velskrevet, og i kompositorisk henseende er det veludført. Det er meget bevægende læsning, og jeg tror ikke, nogen kan læse det uden at blive stærkt påvirket af din historie.

Jens Eichler Lorenzen Redaktør Forlaget mellemgaard