Om Rosenmetoden

Rosenmetoden er grundlagt af Marion Rosen og deraf også navnet. Metoden arbejder med sammenhængen mellem spændte muskler, åndedrættet og det ubevidste. Rosenmetoden er hverken en fysisk terapi eller psykoterapi. Alligevel sker det ofte, at folk får det både fysisk og psykisk bedre af behandlingerne.

Uddannelsen til rosenterapeut består af et indledende grundkursus, intensivkurser, anatomikurser og et praktikår, hvor eleven forventes at give 350 rosensessions i egen klinik, samt modtage supervisioner og behandlinger selv. Uddannelsen kan tages på fire år. Det er med andre ord en meget grundig uddannelse, hvor man som rosenterapeut trænes i at styre kropslige processer, møde kroppen med en særlig nærværende form for berøring og bruge ordene til at fordybe behandlingen.

Forskning har vist at Rosenmetoden forbedrer den fysiske og mentale sundhed. Metoden støtter mennesker i deres personlige vækst og gør det lettere at foretage ændringer i livet.

En behandling varer 50-60 minutter.

Læs evt. mere om Rosenmetoden her på foreningens hjemmeside:http://www.rosenmetoden.org

Der er netop lavet en ny video om hvordan mennesker, der har oplevet traumer og/eller seksuelle overgreb kan have gavn af Rosenmetoden. Det er vores amerikanske erfaringsekspert, Anais Saliban, der deler ud af sin viden. Klik her

Uddrag fra Marion Rosens bog: “Rosen Method Bodywork – accessing the unconscious through touch”:

“Rosenmetoden er en måde at nå følelser og oplevelser gennem kroppen. Kroppen lyver ikke. Gennem åndedrættet og muskulaturen viser kroppen sandheden om vores følelser. Ved muskelspændinger undertrykker kroppen følelser og oplevelser som vi ikke kunne rumme/håndtere, da de opstod. På denne måde glemmer vi tit hvad der skete. Men disse følelser og oplevelser er stadig med os – opbevaret i kroppen hvor vi skal bruge en masse kræfter på at holde dem der i det ubevidste. Disse muskelspændinger holder også åndedrættet fra at flyde frit i kroppen.”

Rosenmetodens virkning

Følgende udsagn er fra klienter, der har modtaget rosenbehandlinger i mindst 2 år og har indgået i forskning om Rosenmetodens virkning i forhold til traumer.

 • Success er muligt

 • Forbedring er muligt

 • Det er trygt at være synlig

 • At bemærke det der ikke er forbundet leder til evnen til at forbinde

 • Bemærke spændinger fører til afslappelse

 • Det tager den tid det tager

 • Forløse erindringer og forløse min diafragma går hånd i hånd

 • Give slip bygger tillid

 • Det er trygt at huske nu og som jeg trækker vejret bedre bliver jeg mere levende og sund.

 • At opleve følelser mindsker smerten

 • Det er ok at føle og forløse stærke emotioner – jeg er tryg.

 • Der er en krop – jeg kan leve i den.

 • Genkende mønstre, der fastholder spænding og nervøsitet.

 • Det er godt at huske. Det jeg husker redder mig. Det lærte mig at overleve – nu lærer det mig hvordan jeg kan leve.

Videoer om Rosenmetoden

Videoen er på engelsk og giver en generel introduktion til metoden. Den tydeliggør hvordan Rosenmetodens blide, lyttende berøring hjælper klienten til at komme i kontakt med sig selv. Derudover beskriver videoen åndedrættets betydning i arbejdet med at forløse spændinger i kroppen.

Videoen er på engelsk. Her kan du høre om hvordan kombinationen af blid, indlevende berøring og brugen af ord giver vidunderlige resultater både i forhold til psykologiske problemstillinger og muskelspændinger. Videoen berører også at dybt indgroede vaner, relationer, kreativitet og kærlighed ofte forandres gennem arbejdet med metoden.

Videoen er på engelsk. Skuespilleren, Annabelle Apsion, fortæller her hvordan hendes første forventning til metoden var; nemlig at hun håbede det var en fysisk sportsmassage, der virkelig masserede kroppen igennem. Hør hvilke personlige oplevelser med metoden, der alligevel gjorde hende så begejstret, at hun i dag er lærer i Rosenmetoden.

Videoen er på engelsk og viser meget fint klip fra grundlæggerens, Marion Rosens, liv og udviklingen af Rosenmetoden. Videoen kommer ind på de grundlæggende elementer i metoden; berøring og tale kan få smerte til at forsvinde – åndedrætsmusklen er en vigtig indikator i arbejdet – intet dårligt kan ske for mig (kontrakt med livet) – du er nødt til at huske for at give slip på din beskyttelse – der er en indre viden i os mennesker, som ikke kan forklares.

Artikler om Rosenmetoden

2019-08-28T13:12:56+00:00

Når ord ikke er nok

Kender du følelsen af at have det skidt uden at kende problemets rod? Samtaleterapi er tidens løsning, men du kan ikke tale dig ud af alt. Mød to kvinder, der har gode erfaringer med at give ordet til kroppen.

2019-08-28T13:13:03+00:00

Jeg har fundet ro

For Annie Møller blev mødet med Rosenmetoden begyndelsen på en spændende proces, hvor hun nu gennem halvandet år har arbejdet med sig selv sideløbende med behandlingerne. Mød den aktive erhvervskvinde, der endelig tør stå ved sig selv

2019-08-28T13:13:11+00:00

Lad kroppen tale ud

Ikke alt kan tales væk – slet ikke ubevidste spændinger, der har sat sig i din krop som f.eks. stress, angst, smerter og ubehag. Derfor anbefaler psykolog Kristina Hermann den afspændende kropsbe-handling Rosenmetoden. Læs hvordan hun selv fik det bedre, da hun lod kroppen tale.