Om Metoden

TRE – Trauma Release Exercises er udviklet af amerikaneren David Bercelli.”

TRE øvelserne er 7 “fitnesslignende” øvelser, der sætter kroppen i gang med at ryste. Det er meget stressforløsende og gør, at du på en meget enkel og direkte måde kommer ned i kroppen.

Det at ryste er en naturlig mekanisme vi alle har i os. Hvis man bliver meget glad, chokkeret, bange, fryser, er stresset eller presser sig selv fysisk kan kroppen reagerer ved at ryste. Dette vil i vores samfund tit ses som mangel på kontrol og de fleste vil prøve at styre/skjule rystelserne. Det er imidlertid kroppens naturlige måde at aflade ophobet stress. Og til dette er rysteterapi eminent.

Udtrykket “at ryste det af sig” bruger vi i forskellige sammenhænge. Via øvelserne aktiveres denne indbyggede mekanisme som også kan iagttages i dyreriget. Dyrene laver rysteterapi helt af sig selv, når de har været udsat for stressende eller livstruende situationer.

Jeg anbefaler 2 gange til instruktion og udførelse af øvelserne. Derefter kan du lave øvelserne hjemme og langt de fleste kan lave øvelserne selv. I tilfælde af svære traumer anbefales det at udføre øvelserne sammen med en TRE instruktør.

Alle har gavn af rysteterapi til at frigøre dagligdags stress/travlhed og det anbefales, at lave dem 2-3 gange om ugen.

Især mennesker med PTSD, stress, søvnproblemer, sclerose, muskelsmerter, samt flere andre følelsesmæssige og fysiske problemer har god gavn af rysteterapien.

Læs evt. mere om metoden her: https://www.tre-danmark.dk/

Videoer om TRE

Videoen er på engelsk og forklarer hvordan frygt, vrede og stress kan blive til kroniske muskelspændinger i kroppen. TRE er en naturlig terapiform, der via fysiske øvelser gør kroppen i stand til at ryste stress og spænding ud af kroppen igen. Øvelserne beroliger nervesystemet ved at sætte kroppen i gang med at sitre/ryste med TRE formidleren som en tryg guide ved siden af.

Denne video er også på engelsk. Her dykkes der lidt mere ned i teorien og den fysiske påvirkning TRE øvelserne giver. I et simpelt og let forståeligt sprog forklares sammenhænge i kroppen og påvirkningen på nervesystemet. Det er grundlæggeren af metoden, David Bercelli, der forklarer disse sammenhænge på videoen.

Videoen er på engelsk. Videoen omhandler en yogainstruktør, der fortæller om hvordan TRE hjalp hende med at komme tilbage til en meget mere afslappet tilstand. Hendes oplevelse er at TRE er en meget direkte måde, at “komme ned i kroppen” på.

Videoen er på engelsk. David Bercelli interviewes af en vært fra Consciouss Pathways tv, der selv har prøvet øvelserne. Selvom værten oplever sig selv som et stabilt og afbalanceret menneske var hun glad for Bercellis hjælp under øvelserne. Hør her deres samtale om det at blive hjulpet trygt gennem forhindringer i kroppen.

Artikler om TRE

2019-08-29T16:47:26+00:00

Hendes Verden

Når en zebra er sluppet fra en løve, ryster den oplevelsen af sig, helt bogstaveligt. Du kan lære at gøre det samme. Rysteterapi, TRE, er en ny og enkel metode til at aflade stress og opløse gamel traumer.

2019-08-28T13:13:24+00:00

Artikel Psykologi TRE

Vi er alle traumatiserede i en eller anden grad. Enten af alvorlige oplevelser, ulykker eller krig, eller af skænderier, stress og skilsmisse. Det er den internationalt kendte traume-ekspert David Bercelis pointe, og i sine workshops demonstrerer han sine banebrydende enkle øvelser.